Akrili za nokte

Akrili za nokte

Akrili za nokte podrazumevaju sve neophodno za rad majstora manikira specijalnom akril tehnikom. Akril tehnika predstavlja tehniku nadogradnje prirodnih noktiju i ukrašavanja specijalnim prahom i tečnošću.

Ukoliko vas zanima šta akrili za nokte nude i zbog čega je akril jedna od omiljenih tehnika ženama širom sveta, na pravom ste mestu.

Kako se akrili za nokte koriste i šta podrazumeva akril tehnika?

Pre nego što i započnemo sa objašnavanjem same tehnike nadogradnje noktiju akrilom, važno je da objasnimo šta on zapravo predstavlja.

Akrili za nokte zapravo sadrže dve komponente – akrilnu tečnost i akrilni prah.

Akrili za nokte

U suštini, akrilni prah karakterišu specijalno formulisani polimeri koji čine da nadograđeni nokat ima odlično prianjanje i fleksibilnost. Njihova granulacija je veoma sitna i fina, što obezbeđuje finu smesu kada se kombinuje sa akrilnom tečnošću, odnosno sa monomerom.

Akril tehnika kao rezultat daje savršeno oblikovane, duge nokte koji izgledaju veoma prirodno. Stabilnost i dugotrajnost nadograđenih noktiju je zagarantovana uz ovu tehniku. Naravno, da bi nokti trajali dovoljno dugo, važno je da ih prepustite pravom manikir majstoru.

Akrili za nokte podrazumevaju prethodnu pripremu noktiju

Pre samog nanošenja akrila i izlivanja noktiju, neophodno je izvršiti pripremu noktiju.

Prvi korak u pripremi noktiju za akril jeste njihovo turpijanje i uklanjanje površinskog sloja nokatne ploče, kako bi se akril i zadržao na njima. Važno je posebnu pažnju posvetiti i zanokticama.

Sledeći korak jeste postavljanje papirnih formi na svih deset prstiju. Važno je postaviti ih na pravom mestu, kako bi akril pratio liniju i zakrivljenja vaših prirodnih noktiju. Ukoliko formu postavite previše visoko, onda će i nadograđeni nokat ići na gore. To nikako ne želimo, zar ne?

Ostali koraci u pripremi noktiju za akril su nanošenje dehidratora i prajmera. Dehidrator za nokte služi kako bi ih odmastio i napravio suvu podlogu za nanošenje akrila. Kada se on potpuno osuši, vreme je za nanošenje prajmera. Prajmer za sobom ostavlja lepljiv sloj, koji spaja akril uz nokatnu ploču. Samim tim izliveni nokti će trajati mnogo duže. Ova dva koraka nikako ne smete izostaviti. Dehidratori i prajmeri bez kiselina su najbolji izbor, s obzirom na to da će oni kompletno ispariti sa površine noktiju. Nanošenje prajmera mora se vršiti temeljno, tako da pokrije celu površinu nokta.

Akrili za nokte

Tek kada svi koraci pripreme noktiju budu završeni, može se krenuti sa mešanjem monomera i polimera, odnosno akrilne tečnosti i praha. Tek tada mogu se nanositi akrili za nokte.

Specifičnosti akril tehnike u odnosu na ostale načine izlivanja noktiju

Ono što je specifično za akril u odnosu na gel, recimo, jeste to što se akril suši na vazduhu. Dakle, korišćenje akril tehnike ne podrazumeva korišćenje UV lampe. Ovim se ubrzava proces izlivanja noktiju, što je njegova ogromna prednost. Za sve dame koje žive ubrzanim tempom, akril je mnogo bolji izbor.

Za razliku od gela, akril se nanosi laganim tapkanjem. Iz tog razloga njegovo oblikovanje može biti za trunčicu teže u odnosu na neke druge tehnike. Akril tehnika se iz tog razloga ne preporučuje početnicima.

Još jedna specifičnost akrila u odnosu na gel jeste ta što je on tvrđi materijal. Zato se sa njim mogu praviti tanji nokti, bez straha od pucanja do sledeće korekcije.

Prednost akrila je i u tome što je izlivanje moguće vršiti i na izuzetno kratkim ili osetljivim noktima, koji su skloni lomljenju i krzanju. Akril je takođe pogodan za sve one koji imaju lošu naviku grickanja noktiju.

Akrili za nokte

Na našem online shopu pronaći ćete sve ono što vam je potrebno, jer se naša kompanija bavi prodajom profesionalnih materijala za majstore manikira, pedikira i nadogradnje trepavica.

 

 

1 Comment

Ostavite odgovor

PROKOZMETIKA