Top nastavci po našem mišljenju

IMG_8196

1. Keramički nastavak „Metak“ – grubi

Najzgodniji nastavak za skidanje svakog materijala.
Zahvaljujući krstastom nazubljenju odgovara čak i levacima. Ne tanji se i ne zagreva. Veoma je dugovečan i praktično neuništiv, vredi svaku paru!


2. Dijamantski nastavak „Plamen“ – srednja granulacija

Najpopularniji nastavak! „Plamen“ se koristi kod aparatnog i kombinovanog manikira. Idealno podiže kutikulu i skida kožicu nokta. Zahvaljujući tankom vrhu odlično čisti bočne strane.


3. Dijamantski nastavak Konus – sitna granulacija

Korišćenje ovog nastavka preporučuje se manikir majstorima koji su početnici. Crveni prsten na nastavku govori o mekoći brušenja, a zakošeni vrh pomaže da se ne preturpija džep ili nokat.

4. Karbidni nastavak „Igla“ (bezbedan) za delikatnu obradu – srednje grub

Potpuno bezbedan nastavak. ? Ne tanji nokat pri obradi kožice oko nokta, odlično otvara džep. Pogodan je za početnike i za muški manikir.

5. Dijamantski nastavak „Kuglica“ – fina granulacija

Ovaj nastavak dobro seče kutikulu kod aparatnog manikira i ne traumira kožu. Zahvaljujući svojoj dimenziji ne preturpijava kutikulu. Ne ostavlja sitne zanoktice. Budite ipak pažljivi, ovaj nastavak je samo za profesionalce i ukoliko sa njim ne umete da radite izgubićete klijenta, jer će manikir na njega ostaviti loš utisak. Ako niste sigurni u sebe bolje je da izaberete drugi nastavak.


6. Nastavak za poliranje od kaučuka za finalnu obradu

Polira kožu do bljeska kod završne obrade kutikule pri aparatnom i kombinovanom manikiru.

7. Cilindrični nastavak

Ovaj nastavak je naš favorit za manikir, veoma je pogodan za početnike. Ne preturpijava sinuse i pažljivo čisti kožu.

Pazite na svoje nastavke, ako je nastavak dotrajao, zamenite ga novim, jer ukoliko se istupio, kvalitetan i lep manikir ne može da se uradi.
Molim vas da zapamtite da se nastavci moraju tretirati nakon svakog klijenta. To je pravilo koje ne treba kršiti, hladna sterilizacija ni u kom slučaju nije odgovarajuća za tretman i dezinfekciju nastavaka.

Kako se sterilišu instrumenti zasebna je tema koju obrađujemo samo na našim kursevima.

Ostavite odgovor

PROKOZMETIKA